Catfriendly praktijk

Wij zijn een Catfriendly Gold praktijk

Kat-vriendelijke aanpak, goud waard!

Sinds 2017 zijn wij een geaccrediteerde Cat friendly clinic met de GOLD status! Slechts een handvol klinieken in Nederland heeft deze status al zoveel jaren. Het is een keurmerk dat laat zien wat voor benadering we hebben: diergeneeskunde op een hoog niveau, met oog voor de speciale behoeften van de kat.

Voor vele katten is een dierenartsbezoek een stressvol moment. Daarom begint onze aanpak al bij binnenkomst: katten worden met hun baasje direct naar de speciale kattenspreekkamer geleid. In deze ruimte komen geen honden, er hangt een Feliwayverdamper die geruststellende feromonen verspreid en er ligt een zacht kleed op de behandeltafel. De katten mogen even op hun gemak rondlopen door de kamer om te acclimatiseren.

Mocht u onverhoopt toch even in de wachtkamer moeten wachten, dan kan de kat in zijn mandje hoog worden neergezet, zodat hij overzicht heeft. Er zijn dekens beschikbaar om het mandje af te dekken, voor de katten die dat fijner vinden. Ook scheiden we honden en katten zoveel mogelijk.

Moet uw kat worden opgenomen in de kliniek, dan verblijft hij in een een aparte kattenopnameruimte. De katten kunnen elkaar niet zien, ook hier hangt een Feliway-verdamper ter geruststelling en ze blijven gescheiden van honden in opname.

We benaderen elke kat op een rustige en vriendelijke manier. Ook gebruiken we zoveel mogelijk kat-vriendelijke medicatie, bijvoorbeeld smakelijke tabletten of vloeistof. Elk dier gaat met een eigen, op maat gemaakt, plan naar huis.

Ons personeel, zowel dierenartsen als paraveterinairen, krijgt regelmatig nacholingen op het gebied van kattengeneeskunde en kattengedrag. Zo blijven we onszelf telkens verbeteren.