logo dierenkliniek

Voeding

Gezonde voeding

De gezondheid van een dier is voor een groot deel afhankelijk van gezonde voeding. In onze dierenkliniek vindt u een uitgebreid assortiment diervoeders in de schappen. Voor het grootste deel is dit Hill’s dieetvoer.

Dieetvoer

Een aantal jaren geleden hebben wij bewust gekozen voor Hill’s als belangrijkste leverancier van dieetvoer. Hill’s is wereldwijd een heel belangrijke voederfabrikant die erg veel geld en aandacht besteed aan wetenschappelijk onderzoek naar ziekten en aandoeningen en speciaal daarvoor het optimale voer ontwikkelt. Het voer is van constante kwaliteit, wat juist voor patiënten van groot belang is.

Voordelen

De voordelen van de VetEssentials producten van Hill’s zijn:

  • Gebit: unieke technologie die een wetenschappelijk bewezen reinigende werking heeft.
  • Gewicht: de geschikte hoeveelheden eiwitten en vet om het ideale gewicht op peil te helpen houden.
  • Huid en vacht: hoge gehalten omega-6 vetzuren helpen te zorgen voor een gezonde huid en glanzende vacht.
  • Spijsvertering: licht verteerbare eiwitten en een optimale balans van vezels om een gezond spijsverteringskanaal te ondersteunen.
  • Vitaliteit: perfecte balans van mineralen en omega-3 vetzuren voor een gezonde ontwikkeling van botten en gewrichten.

Voor een voedingsadvies op maat bent u altijd van harte welkom in onze kliniek. Onze assistenten zijn opgeleid om u een passend voer te adviseren.

Dieetlijn: j/d, metabolic en t/d

Van de dieetlijn verkopen we j/d (joint diet), r/d (reduction diet), metabolic en t/d (teeth diet) ook zonder voorschrift.

Klik HIER als u wilt weten of uw hond een gezond gewicht heeft
Klik HIER als u wilt weten of uw kat een gezond gewicht heeft

Hills voer JD

Het j/d dieet (hond / kat) is speciaal voor het wat oudere huisdier met artrose maar wordt ook aanbevolen voor jonge honden met gewrichts-klachten. Met dit voer zijn spec-taculaire verbeteringen in de mobiliteit van uw hond te bewerkstelligen.Het is er ook in een light versie.

Hills voer Metabolic

Het metabolic (hond / kat) is bedoeld voor te zware huisdieren. Hiermee kunnen zij op een verantwoorde manier afvallen zonder een al te groot honger-gevoel

Aan die dieren die moeten afvallen bieden wij een intensieve begeleiding. Allereerst wordt de BCS( body condition score) bepaald ( een soort BMI voor Dieren). Aan de hand daarvan wordt er een realistisch streefgewicht tot doel gesteld. Om dit doel te bereiken wordt eerst de dagelijkse hoeveelheid Metabolic dieet-voer berekend voor uw dier. Regelmatig komt u wegen en wordt de hoeveelheid voeding en beweging besproken. Om u en uw huisdier te motiveren, ontvangt u van ons af en toe een aanmoedigings presentje. Het grootste cadeau is echter een slankere, vrolijkere, en fittere hond of kat!

Hills voer TD

Het t/d dieet (hond / kat) is een voeder wat uitermate geschikt is om de vorming van tandplak en tandsteen tegen te gaan.

Gebitsverzorging hond
Gebitsverzorging kat