logo dierenkliniek

Bloedanalyse

Moderne bloedanalyse-apparatuur

Bij Dierenkliniek Schaijk hebben we de beschikking over zeer moderne bloedanalyse-apparatuur. Hierdoor is een snelle en uitgebreide analyse mogelijk en kunnen wij eerder de juiste behandeling voor uw huisdier starten.

Ook het effect van een behandeling kan soms worden gemeten in het bloed. Ondanks alle mogelijkheden in de praktijk zijn bepaalde onderzoeken alleen uitvoerbaar bij een specialistisch laboratorium. Mocht het nodig zijn, dan sturen wij de bloedmonsters op. De uitslag geven wij zo spoedig mogelijk door, vaak al de dag na bloedafname.

Bloedonderzoek

Voor bloedonderzoek hoeven wij meestal maar 0,5 tot 1 ml bloed van uw huisdier af te nemen. Dit kan uit de hals of uit de poot. Met behulp van ons eigen laboratorium kunnen wij de volgende bloedonderzoeken doen:

  • Organen
    Met het bloedanalyse-apparaat kunnen wij onder andere lever-, nier-, schildklier- en darmaandoeningen, suikerziekte, ontstekingen en bepaalde tumoren vaststellen. Deze onderzoeken zijn klaar terwijl u wacht.
  • Virusaandoeningen
    Virusaandoeningen als FeLV (leukemie) / FIV (aids) en kattenziekte bij de kat en parvovirus bij de hond kunnen wij vaststellen met behulp van de zogenaamde snaptesten. Ook deze onderzoeken zijn klaar terwijl u wacht.