logo dierenkliniek

Actueel

nieuwsbericht

Gewijzigde openingstijden

Gewijzigde openingstijden

In verband met Koningsdag zijn wij zaterdag 27 april de hele dag gesloten.

nieuwsbericht

nu online afspraken maken

U kunt  hier online een afspraak makennieuwsbericht

Aansluiting bij Vets&Pets

Aansluiting bij Vets&Pets

Wij zijn verheugd u op de hoogte te mogen brengen van het feit dat onze kliniek zich met ingang van maart 2018 heeft aangesloten bij Vets & Pets, samenwerkende klinieken voor gezelschapsdieren.

Waarom Vets & Pets? De samenwerkende gezelschapsdierenklinieken hebben als doel om krachten te bundelen en kennis met elkaar te delen, waardoor de kwaliteit van de medische behandelingen nog beter gegarandeerd kan worden. Kortom, wij kunnen u nog beter op maat voorzien van de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Dit heeft voor u alleen maar voordelen, namelijk:

·        Een groter assortiment met meer aanbiedingen en acties

·        Een nieuw spaarprogramma boordevol voordelen voor u als klant

·        Online maken van afspraken

·        En nog veel meer!

Nieuwsgierig? Vraag onze assistentes voor meer informatie!

Wij verheugen ons op deze nieuwe samenwerking en hopen samen met u te kunnen zorgen voor een lang en gelukkig leven van uw geliefde dier!

Team Dierenkliniek Schaijk

nieuwsbericht

Maand van de gebitsverzorging

Maand van de gebitsverzorging

Februari; maand van de gebitsverzorging !
  • Iedere woensdag, donderdag en vrijdag tussen 13.00 en 14.00 kunt u, met uw dier, bij ons binnenlopen voor een gratis gebitscontrole en poetsinstructie! U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. De assistente kijkt het gebit na en geeft, zo nodig, advies.
    Gedurende de maand februari geven wij 10% korting op gebitsverzorgende producten en voeding, maar ook op gebitsbehandelingen.

nieuwsbericht

LASER THERAPIE!

 LASER THERAPIE!

Sinds ruim een jaar  jaar beschikken wij over een therapeutisch  laserapparaat. Hiermee kunnen we bepaalde aandoeningen nog beter behandelen. We zijn zelf erg enthousiast over de behaalde resultaten tot nu toe.

Wat is laser therapie en waarvoor kunnen  we het gebruiken;

  • Laser therapie is een niet operatieve, medicijnvrije, niet schadelijke therapie
  • Het werkt pijnstillend, ontstekingsremmend en genezing bevorderend.
  • Het laserapparaat dat wij in onze praktijk gebruiken is een Class IV laser. Dit is het nieuwste en krachtigste model wat er op dit moment is.

Lasertherapie werkt met laserlicht. Dit laserlicht dringt diep in het weefsel door, zonder het te beschadigen. In het weefsel wekt het een biologische reactie op in de cellen van de weefsels; we noemen dit photo-bio-modulatie. Dit zorgt voor pijnvermindering, ontstekingsremming en een snellere genezing.

Het is te gebruiken bij wonden, voor een snellere wondgenezing; denk bijvoorbeeld aan bijtwonden. Ook likgranulomen, van die plekken waar honden constant aan likken, laten zich heel goed met laser behandelen.

Verder werkt het fantastisch bij acute en chronische gewrichtspijnen, peesblessures, en als nazorg na  orthopedische operaties.

 

Hoe gaat een behandeling in zijn werk;

Allereerst krijgt iedereen, zo mogelijk ook uw huisdier, in de ruimte een beschermende bril op, omdat laserlicht schadelijk is voor de ogen. Het laserlicht wordt met behulp van een handstuk op het te behandelen lichaamsdeel gericht. Dit doet geen pijn, uw huisdier merkt hooguit een aangename warmte.

De meeste behandelingen duren slechts een aantal minuten. De tijd hangt ander andere af van de grootte en diepte van het te behandelen gebied.

Een oppervlakkige wond kost minder tijd dan bijvoorbeeld het behandelen van een pijnlijke heup.

 

Hoe vaak moet behandeld worden;

Dit hangt af van de aard van het probleem en ook of het een acute, of chronische aandoening is.

Een chronisch pijnlijke heup zal om te beginnen enkele keren per week worden behandeld. Daarna wordt per dier gekeken wat de optimale vervolgtherapie is. Dit kan een keer per 2 weken worden, of één keer per maand.

Een acute oorontsteking wordt vaak eenmalig behandeld, om daarna over te gaan op een lokale aanvullende therapie.

Wanneer de laser wordt ingezet voor post operatieve pijnbestrijding, dan zal een keer voldoende zijn.

Wat zijn de kosten

De kosten variëren van 20 euro voor een korte, tot 25 euro voor een langere behandeling. Bij meerdere behandelingen per week hanteren we een kortingstarief.